Технис :: Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/rss.html ci http://www.tehnis.privreda.gov.rs/img/logo.png Технис :: Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/rss.html Програм Интеррег Европа http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1227/program-interreg-evropa.html Одржана инфо-сесија за достављање предлога пројеката на програму међурегионалне сарадње Интеррег Европа ]]> Дана 24. априла 2024. године, у просторијама ЕУ Инфо центра у Београду, у организацији Министарства за европске интеграције, као националног координатора за програм Интеррег Европа, одржана је инфо-сесија поводом отварања два јавна позива за достављање предлога пројеката на програму међурегионалне сарадње Интеррег Европа, на којој су учествовали и представници Сектора за квалитет и безбедност.

Присутни су се информисали о карактеристикама програма и пројеката, о процедури пријаве на позиве за достављање предлога пројеката, о укључивању у постојећа и тражењу нових партнерстава, као и о развијању предлога пројеката.

]]>
Thu, 25 Apr 2024 10:56:09 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1227/program-interreg-evropa.html
ПРОЈЕКАТ IPA 21 – EU4IM http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1225/projekat-ipa-21--eu4im.html EU SUPPORT FOR INTERNAL MARKET ]]> Дана 18. априла 2024. године,у Палати Србија, у оквиру пројекта IPA 21 - EU4IM - EU SUPPORT FOR INTERNAL MARKET,  одржан је састанак Kомитета за управљање пројектом. На састанку су представљене активности из претходног периода и разматран је Почетни извештај.

Састанку су присуствовали сви корисници пројекта, представници пројектног тима на челу са водећим експертом Inmaculadom Martinez, као и представници Делегације ЕУ у Републици Србији.

]]>
Fri, 19 Apr 2024 13:34:45 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1225/projekat-ipa-21--eu4im.html
IPA19 – EU4BE пројекат - „ почетак рада на припреми нове Стратегије ИК“ http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1223/ipa19--eu4be-projekat----pocetak-rada-na-pripremi-nove-strategije-ik.html почетак рада на припреми нове Стратегије ИК ]]> Дана 17. априла 2024. године у Сектору за квалитет и безбедност производа одржан је (Kick off), почетни састанак којим је покренута иницјална фаза другог дела пројекта “Инфраструктура квалитета, фактор развоја конкурентности – припремне активности за унапређење стратешког и законодавног оквира”  - IPA 2019 EU4BE “који спроводи Светска банка у сарадњи са Министарством привреде.

На састанку су поред представника Министарства привреде учествовали чланови пројектног тима Светске банке, представници институција инфраструктуре квалитета (Института за стандардизацију, Акредитационог тела Србије, Дирекције за мере и драгоцене метале), као и представници Републичког секретаријата за јавне политике.

Представљене су предстојеће пројектне активности у вези писања Стратегије инфраструктуре квалитета за период 2024-2030. и разматран је План рада за наредни период. 

]]>
Thu, 18 Apr 2024 12:27:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1223/ipa19--eu4be-projekat----pocetak-rada-na-pripremi-nove-strategije-ik.html
IPA 21 - EU4IM projekat http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1219/ipa-21---eu4im-projekat.html IPA 21 - EU4IM projekat ]]> Дана 12. марта 2024. године у Сектору за квалитет и безбедност производа, у оквиру пројекта IPA 21 - EU SUPPORT FOR INTERNAL MARKET, одржан је састанак представника Министарства привреде са представницима Министарства унутрашње и спољне трговине и представницима пројектног тима, на челу са госпођом Inmaculadom Martinez, лидерком тима.

Пројекат, чији је главни корисник и координатор Министарство унутрашње и спољне трговине, ће подржати  Министарство привреде у области Преговарачког поглавља 1 – Кретање робе, затим у припремама за покретање преговора за потписивање споразума о олакшавању трговине између Србије и ЕУ, као и  развоју јединствених дигиталних сервиса везаних за примену техничких прописа.

На састанку су презентовани наредни кораци и планови вези реализације конкретних активности.

]]>
Thu, 14 Mar 2024 14:07:10 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1219/ipa-21---eu4im-projekat.html
Одржана заједничка седница групације акредитованих тела за оцењивање усаглашености http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1217/odrzana-zajednicka-sednica-grupacije-akreditovanih-tela-za-ocenjivanje-usaglasenosti.html У Привредној комори Србије 11. марта 2024. године одржана је заједничка седница групације акредитованих контролних и сертификационих тела ]]> У Привредној комори Србије одржана је заједничка сендица представника Министарства привреде, представника Акредитационог тела Србије и три групације акредитованих тела за оцењивање усаглашености: Групације акредитованих контролних и сертификационих тела, акредитованих лабораторија за испитивање хране и хране за животиње и метрологије.

В.д. помоћника министра Никола Витас упознао је присутне са досадашњим активностима у оквиру Преговарачке групе-1, као и о значајним планираним активностима Министарства привреде у наредном периоду.

Директор Акредитационог тела Србије представио је Стратешки план АТС за период 2024.-2026. године и на тај начин  информисао присутне о будућим активностима АТС, након чега је уследила конструктивна дискусија са представницима групација акредитованих тела где су се  разматрали текући проблеми у овој области и анализирали предлози за  боље функционисање система.

]]>
Wed, 13 Mar 2024 10:17:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1217/odrzana-zajednicka-sednica-grupacije-akreditovanih-tela-za-ocenjivanje-usaglasenosti.html
Одржана „Недеља квалитета 2024“ http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1215/odrzana-nedelja-kvaliteta-2024.html У Привредној комори Србије одржана је 33. по реду манифестација –НЕДЕЉА КВАЛИТЕТА 2024. ]]>  У периоду 6-7. март 2024. године, у Привредној комори Србије одржана је 33. по реду манифестација –НЕДЕЉА КВАЛИТЕТА 2024. која окупља експерте за системе менаџмента и пословну изврсност из Србије и земаља из окружења.

 Организатор ове традиционалне манифестације је Фондација за културу квалитета и изврсност (FQCE),у сарадњи са Привредном комором Србије и под покровитељством Министарства привреде Републике Србије.

Никола Витас, в.д. помоћника министра привреде отварајући  манифестацију поздравио је присутне и истакао да Министарство привреде улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.  Упознао је присутне са активностима Министарства и плановима за наредни период са посебним освртом на стање у области ЕУ интеграција.  Такође, присутне је упознао и са  актуелним Програмом подршке развоју конкурентности, који Министарство привреде реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, а све у циљу развоја конкурентности, безбедности и квалитета производа и услуга на тржишту, олакшавања приступа тржишту и повећање конкурентности, превасходно малих и средњих предузећа, а самим тим и привреде у целини. На крају, нагласио је да Министарство привреде улаже велике напоре на пољу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.

]]>
Mon, 11 Mar 2024 10:39:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1215/odrzana-nedelja-kvaliteta-2024.html
ИПА 21 - ЕУ4ИМ пројекат http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1209/ipa-21---eu4im-projekat.html Покренута је иницјална фаза пројекта IPA 21 - EU SUPPORT FOR INTERNAL MARKET, одржавањем састанака представника Министарства привреде са пројектним тимом и представницима Делегације ЕУ у Београду. ]]> Тим спроводи конзорцијум “ФИИАПП/АИЦС/САИДЦ”, у коме учествују институције из три земље ЕУ – Шпанија (ФИАПП), Словачка (САИДЦ) и Итталија (АИЦС).

 Пројекат, чији је главни корисник и координатор Министарство унутрашње и спољне трговине, ће подржати Министарство привреде у области активности везаних за Преговарачко поглавље 1 – Kретање робе, затим у припремама за покретање преговора за потписивање споразума о олакшавању трговине између Србије и ЕУ, као и у области развоја јединствених дигиталних сервиса везаних за примену техничких прописа.

 Тим, предвођен госпођом Инмацуладом Замором Мартинез, лидерком тима, боравио је у Београду како би започео припремне активности за имплементацију пројекта.

 Током посете, чланови тима су одржали конструктивне састанке са релевантним актерима и партнерима. Током посете Сектору за квалитет и безбедност производа, Министарства привреде, размотрени су планови за будуће активности и постављени су темељи за успешну реализацију истог. 

Наредни кораци пројекта обухватају приоритизацију активности по фазама за наредне три године колико је планирано трајање овог пројекта.

 

]]>
Fri, 1 Dec 2023 15:00:48 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1209/ipa-21---eu4im-projekat.html
Завршена је Јавна расправа http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1192/zavrsena-je-javna-rasprava.html Завршена је Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о предметима од драгоцених метала која је спроведена је од 20. октобра до 10. новембра 2023. године путем интернет страница Министарства привреде - порталу „ТЕХНИС“, ДМДМ, и на порталу еКонсултације. ]]> Заинтересованој и стручној јавности било је омогућено да евентуалне примедбе, коментаре и сугестије на текст Нацрта закона достави Министарству привреде путем поште или електронским путем. 

Извештај о спроведеној јавној расправи можете налази се овде.

]]>
Thu, 23 Nov 2023 11:21:05 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1192/zavrsena-je-javna-rasprava.html
Додела Оскара квалитета најбољим компанијама http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1188/dodela-oskara-kvaliteta-najboljim-kompanijama.html „Квалитет је кључна компонента успеха у данашњем пословном свету, а пословна изврсност представља темељ конкурентске предности. Кроз овај форум, имамо прилику да се упознамо са најновијим трендовима, искуствима и најбољим праксама у овој области. То ће нам помоћи да унапредимо наше организације, повећамо ефикасност и конкурентност на тржишту“, изјавио је министар привреде у Влади Србије Слободан Цветковић на Форуму квалитета и пословне изврсности "Оскар квалитета", одржанОМ данас у Привредној комори Србије поводом обележавања Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета у Србији. ]]> „Србија је посвећена подршци развоју квалитета и пословне изврсности. Кроз различите иницијативе и програме радимо на стварању повољног привредног окружења. То ће нас учинити конкурентнијим на глобалном тржишту и имати вишеструки допринос друштвеној заједници“, рекао је министар Цветковић.

Указао је да су компаније учеснице у такмичењу за „Оскар квалитета“ постигле одличне резултате, посебно на плану унапређења квалитета и пословне изврсности. Притом је изразио наду да ће ове компаније послужити као пример добре праксе у наредном периоду. Такође је нагласио да Министарство привреде улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.

В.д. помоћник министра привреде, Никола Витас, рекао је да је у предтходном периоду Министарство привреде поставило стабилан правни и институционални оквир у области стандардизације, метрологије, акредитације и оцењивању усаглашености.

Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије у 2023. години, поред многих подстицаја привредницима, по први пут спроводи програм за суфинансирање трошкова за услуге из области инфраструктуре квалитета (за спровођење поступака оцењивања усаглашености производа са захтевима српских и иностраних техничких прописа, укључујући и процену безбедности козметичких производа; за уређење пословања у складу са захтевима међународно признатих стандарда система менаџмента (припрема/имплементација стандарда са првом сертификацијом или ресертификација); за набавку српских стандарда код Института стандардизације Србије). Циљ ове финансијске подршке је да привредници повећају степен коришћења стандарда током свих фаза пројектовања, производње и контроле производа и да уреде своје пословне процесе.

Министар привреде Слободан Цветковић честитао је компанијама учесницама у такмичењу за „Оскар квалитета“ и пословне изврсности.

Добитници „Оскара квалитета 2023“ су Generali осигурање Србија (Шампион изврсности 2023) и директор ове компаније Драган Филиповић (Лидер пословне изврсности 2023), те Центар за медициснку биохемију са Универзитетског Клиничког центра (Шампион изврсности 2023) и директорка поменутог центра, доц. др Сања Станковић (Лидер пословне изврсности 2023), док су Hutchison д.о.о. Рума и Завод за јавно здравље Шабац постигли изврсност у областима лидерство, процеси технологије и задовољство запослених.

 

]]>
Mon, 13 Nov 2023 11:09:22 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1188/dodela-oskara-kvaliteta-najboljim-kompanijama.html
Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о предметима од драгоцених метала http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1184/javni-poziv-za-ucesce-u-javnoj-raspravi-o-nacrtu-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-predmetima-od-dragocenih-metala.html У периоду од 20. октобра до 10. новембра 2023. године спроводи се јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о предметима од драгоцених метала (у даљем тексту: Нацрт закона). ]]> Министарство привреде позива државне органе, стручну јавност, као и друге заинтересоване стране, да се у оквиру јавне расправе упознају са текстом Нацрта закона и дају своје примедбе, предлоге и сугестије.

 

Примедбе, предлози и сугестије достављају се Министарству привреде путем електронске поште на е-mail адресу: anita.bujas@privreda.gov.rs,као и поштом на адресу Министарство привреде, Сектор за квалитет и безбедност производа, Кнеза Милоша 20, 11000 Београд, са назнаком „Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о предметима од драгоцених метала”.

Нацрт закона о изменама и допунама Закона о предметима од драгоцених метала

 

 

 

 

]]>
Fri, 20 Oct 2023 12:08:56 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1184/javni-poziv-za-ucesce-u-javnoj-raspravi-o-nacrtu-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-predmetima-od-dragocenih-metala.html
Обележен Дан ИСС-а и Светски дан стандарда http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1176/obelezen-dan-iss-a-i-svetski-dan-standarda.html Ове године се навршава 89 година од првих корака предузетих у циљу институционалног организовања стандардизације на нашим просторима. Након много деценија и бројних трансформација које су пратиле историјске догађаје, Институт за стандардизацију Србије је од 2007. године једино национално тело за стандардизацију у Републици Србији. ]]> У знак сећања на почетке, настављања дуге традиције, али и наглашавања вредности стандардизације на глобалном нивоу, Институт сваке године истовремено прославља Дан Института и Светски дан стандарда. На свечаности организованој у Институту у част националне и светске стандардизације додељена су признања најзаслужнијим сарадницима Института.

Свечаности су присуствовали представници установа са којима Институт има најчвршћу сарадњу: Министарства привреде, Акредитационог тела Србије, као и Управног и Надзорног одбора Института.  Присутне је поздравила Татјана Бојанић, директор Института, а затим су се обратили г. Никола Витас, в. д. помоћника министра привреде и гђа Тања Петровић из Министарства привреде, председница Скупштине Института. 

Међу овогодишњим добитницима захвалница за изузетан допринос развоју националне стандардизације нашли су се:

др Иван Глишовић, представник Грађевинског факултета Универзитета у Београду, члан комисије KS U250-5,6, Прорачун дрвених и зиданих конструкција

Нина Вукосављевић, представница Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, члан комисије KS U059, Зграде и инжењерско-грађевински објекти, и поткомисије KS Z021/PKS U092, Безбедност од пожара – Техничке мере безбедности од пожара

Данијела Пршић, представница Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, члан поткомисије KS Z021/PKS U092, Безбедност од пожара – Техничке мере безбедности од пожара

Владимир Буквић, представник Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију Министарства одбране, члан Стручног савета за опште области стандардизације

др Јарослава Будински-Симендић, представница Технолошког факултета у Новом Саду, председница комисије KS G045, Гума и производи од гуме,

проф. др Властимир Радоњанин, представник Савеза инжењера и техничара Војводине, председник комисије KS U071, Бетон и компоненте бетона, армирани бетон и преднапрегнути бетон

- Гордан Зовко, дугогодишњи представник Кабл инжењеринга, члан комисије KS N064, Електричне инсталације

Добитници плакета за 2023. годину су:

проф. др Милан Савић, представник Електротехничког факултета Универзитета у Београду, председник комисија KS N017AC, Високонапонска постројења и KS N078, Рад под напоном и члан комисије KS N081, Заштита од атмосферског пражњења

проф. др Драгана Бечејски-Вујаклија, представница Факултета организационих наука Универзитета у Београду, члан, а затим и председник комисије KS I1/07, Софтверски инжењеринг, примена ИТ у образовању и Интернет

-  Пословно удружење Цементна индустрија Србије (ЦИС), чији су представници чланови три комисије: KS U071, Бетон и компоненте бетона, армирани бетон и преднапрегнути бетон, KS U071/PKS 1, Бетон и компоненте бетона, армирани бетон и преднапрегнути бетон – Цемент и креч и KS Z183, Циркуларна економија и управљање отпадом.

]]>
Wed, 11 Oct 2023 10:32:45 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1176/obelezen-dan-iss-a-i-svetski-dan-standarda.html
Одржана седница Савета за квалитет http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1174/odrzana-sednica-saveta-za-kvalitet.html Друга седница Савета за квалитет, којом је председавао в.д. помоћника министра привреде Никола Витас, одржана је данас 3.октобра 2023. године у Палати Србија у Београду. Седницу је отворио државни секретар министарства привреде Бобан Бирманчевић који је пожелео срећан рад члановима. ]]> Овом приликом представљене су активности и планови Сектора за квалитет и безбедност производа и институција инфрастуктуре квалитета. 
Усвојен је Извештај о раду за 2022. годину и представљени су могући правци рада Савета за квалитет Републике Србије за наредни период.
Савет за квалитет прати и анализира спровођење активности у области инфраструктуре квалитета, даје мишљења и препоруке, разматра питања од значаја за развој и унапређење инфраструктуре квалитета у Републици Србији. Такође, својим деловањем доприноси и подстиче најважније чиниоце у области инфраструктуре квалитета да решавају текуће проблеме и задатке који ће осигурати креирање погодног окружења за развој иновативних активности, сарадњу и координацију са ресорним министарствима, креирање предлога и иницијатива, а све у циљу унапређења инфраструктуре квалитета и стварања боље пословне климе. 
Седници су присуствовали чланови Савета за квалитет као и представници Сектора за квалитет и безбедност производа.  

]]>
Wed, 4 Oct 2023 09:35:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1174/odrzana-sednica-saveta-za-kvalitet.html
Одржана радионица у сарадњи са пројектом PLAC III http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1168/odrzana-radionica-u-saradnji-sa-projektom-plac-iii.html Радионица Policy and Legal Advice Centre (PLAC III) ]]> У оквиру пројекта "Policy and Legal Advice Centre (PLAC III)", у Сектору за квалитет и безбедност производа, дана 20. септембра 2023. године одржана је радионица на којој је представљена анализа система инфраструктуре квалитета у РС, у областима идентификованим као приоритетним за потписивање "ACAA" споразума (електрична/електронска опрема и машине).

Радионици су присуствовали представници министарстава, институција инфраструктуре квалитета, именованих тела за оцењивање усаглашености као и представници ПКС.

 

]]>
Fri, 22 Sep 2023 14:19:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1168/odrzana-radionica-u-saradnji-sa-projektom-plac-iii.html
Представници Министарства привреде у студијској посети институцијама Европске комисије у Бриселу http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1161/predstavnici-ministarstva-privrede-u-studijskoj-poseti-institucijama-evropske-komisije-u-briselu.html Током тродневне посете Бриселу, Никола Витас, в.д. помоћника министра, председник ПГ1, са сарадницима, учествовао је на састанцима са представницима ЕК (DG GROW и DG NEAR) и Мисије Републике Србије при ЕУ. ]]> Представници Министарства привреде информисали су представнике ЕК о плановима за усвајање стратешких докумената чије усвајање представља мерило за отварање овог поглавља, уз напомену да су документи већ достављени надлежним ресорима на мишљење, након чега ће у најкраћем року бити упућени Влади на усвајање, као и о активностима у вези израде преговарачке позиције.

Такође, представници Министарства привреде су известили о активностима, које се спроводе у оквиру припреме Прогама економских реформи (ЕРП) у области инфраструктуре квалитета, као и да Република Србија интензивно користи техничку помоћ ЕУ за ову област. Истакли су да се спроводи више пројеката из IPA фондова и других ЕУ извора финансирања. Такође, упознали су представнике ЕК  да је преко PLAC 3 пројекта започета анализа користи од потенцијалног Споразума о оцењивању усаглашености и прихватању индустријских производа (ACAA).

На састанку је, од стране представника ЕК предложено да Република Србија упути захтев за учешће наших експерата у радним телима ЕУ надлежним за припрему и спровођење прописа у областима које су идентификоване као приоритетне у циљу потписивања ACAA споразума.

]]>
Mon, 24 Jul 2023 11:07:00 +0100 Актуелности http://www.tehnis.privreda.gov.rs/vesti/novosti/1161/predstavnici-ministarstva-privrede-u-studijskoj-poseti-institucijama-evropske-komisije-u-briselu.html
Генерална скупштина CEN/CENELEC 2023 http://www.tehnis.privreda.gov.rs/1157/generalna-skupstina-cencenelec-2023.html Овогодишње Генерално заседање европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC, чији је домаћин Институт за стандардизацију Србије, одржано је у Београду. У току четири дана, од 19. до 22. јуна , обављени су бројни састанци: најпре административних одбора ових организација, затим заједничка и појединачне скупштине CEN-а и CENELEC-а, као и више билатералних разговора. ]]> Око 200 делегата из 34 европске земље присуствовало је овом догађају, најзначајнијем за европску стандардизерску заједницу. Први пут, сусрет представника свих  националних тела за стандардизацију европских земаља се одиграло у Србији и први пут у трајању од четири дана.

Прва два дана, понедељак и уторак, били су резервисани за чланове административних одбора CEN-а и CENELEC-а. Њих тридесетак били су присутни у хотелу Мона, док је њих десетак ове седнице пратило онлајн. Среда и четвртак су били предвиђени за централна дешавања  у хотелу Метропол.  Поред затворене седнице за вође свих делегација одржана је и заједничка седница свих делегата, као и одвојене седнице чланица CEN-а и чланица CENELEC-а.  Посебну целину представљале су три панел дебате, а на једној од њих, посвећеној тридесетогодишњици јединственог европског тржишта, говорник је био господин Никола Мирковић из Сектора за безбедност и квалитет производа Министарства привреде. Панелу су присуствовали и Сања Кекић, председница удружења ISACA , као и мр Душан Стокић из Привредне коморе Србије.

Институт је успешно организовао овај велики и важан догађај уз помоћ спонзора и организација које су учествовале као пријатељи Института. Златни спонзор било је стручно удружење Цементна индустрија Србије, бронзани спонзори Акредитационо тело Србије, DPC Networks и а.д. Електромрежа Србије. У улози пријатеља Института нашли су се  Привредна комора Србије, Југоинспект д.о.о. Београд, Институт за испитивање материјала, Монтпројект д.о.о и компаније Nexe и Eti B.

]]>
Fri, 7 Jul 2023 11:22:00 +0100