Događanja

Ministar privrede Goran Knežević posetio je sa saradnicima Direkciju za mere i dragocene metale

Ministar privrede, Goran Knežević posetio je 27. septembra 2017. godine, sa saradnicima Aleksandarom Starčevićem, Radojem Savićevićem i Miodragom Dugandžijom Direkciju za mere i dragocene metale (DMDM).

Ministar je obišao laboratorije za masu, dužinu, velike zapremine, dragocene metale i električne veličine, gde se detaljno upoznao sa aktivnostima na održavanju, usavršavanju i razvijanju nacionalnih etalona, međunarodnim projektima u kojima DMDM učestvuje kao i drugim poslovima koje DMDM obavlja.

V.d. direktor DMDM Čedomir Belić, istakao je da je razvoj metrologije od ključnog značaja, kako za smanjivanje gubitaka i povećanja profita u privredi, tako i za povećanje sigurnosti i bezbednosti proizvoda na tržištu, i da je DMDM kao nacionalni metrološki institut, jedan od stubova infrastrukture kvaliteta u Srbiji.

Ministar Knežević je izrazio posebno interesovanje za međulaboratorijska poređenja i rezultate koje je u njima ostvarila DMDM, kao i za doslednu primenu zakonske kontrole merila, kako u oblastima koje su harmonizovane sa zakonodavstvom EU, tako i u neharmonizovanoj oblasti u skladu sa nacionalnim propisima.  

(Izvor: http://www.dmdm.rs/cr/index.php)