Događanja

Održana radnionica „Institucionalno uspostavljanje među-ministarstke saradnje u neharmonizovanoj oblasti“

Ministarstvo privrede u sradnji sa PKS i Tvining projektom „Jačanje kapaciteta nacionalnog sistema za infrastrukturu kvaliteta i tela za ocenu usaglašenosti proizvoda u Republici Srbiji“ organizovalo radionicu o uspostavljanju među-ministarske saradnje u neharmonizovanoj oblasti.

U četvrtak 21. septembra 2017. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, održana je radionica pod nazivom „Institucionalno uspostavljanje među-ministarstke saradnje u neharmonizovanoj oblasti“ u okviru Tvining projekta „Jačanje infrastrukture kvaliteta i tela za ocenjivanje usaglašenosti u R. Srbiji“.

Radionicu je otvorio šef Odseka za neharmonizovane tehničke propise, notifikaciju i registre, Miodrag Dugandžija, koji je pozdravio sve prisutne i ukratko predstavio važnost ovog seminara. Nakon njega prisutnima se obratio Karel Žaček, stalni savetnik na Tvining projektu „Jačanje kapaciteta nacionalnog sistema za infrastrukturu kvaliteta i tela za ocenu usaglašenosti proizvoda u R. Srbiji“. Viktor Vodička je u okviru svog predavanja predstavio rad Kontaktne tačke za proizvode (PCP- Regulation EU 764/2008) u Češkoj Republici, tj. pravila procedura i uključivanje relevantnih zainteresovanih strana, kao i među-ministarsku koordinaciju. Krister Arvius govorio je o postupcima notifikacije i funkcionisanja Kontaktne tačke za proizvode (PCP) između nadležnih institucija i izneo iskustva Kraljevine Švedske u ovoj oblasti. Završno predavanje imao je Miodrag Dugandžija na temu osnivanja i funkcionisanja kontakne tačke za proizvode - PCP prema Uredbi EU 764/2008.