Aktuelnosti

Imenovan nadzorni i novi upravni odbor ATS

Na sednici Vlade održanoj 29. aprila 2011. godine, imenovani su Nadzorni i novi Upravni odbor Akreditacionog tela Srbije ATS.

 

Nadzorni odbor je organ kontrole zakonitosti rada i finansijskog poslovanja ATS-a, koji za svoj rad odgovara Upravnom odboru. Nadzorni odbor vrši nadzor nad zakonitošću rada organa ATS-a, kontroliše verodostojnost i kompletnost izveštaja o realizaciji programa rada, kontroliše verodostojnost i kompletnost finansijskog izveštaja i obavlja i druge poslove utvrđene zakonom, osnivačkim aktom i statutom ATS-a.

U Nadzorni odbor imenovani su: predsednik dr Aleksandar Gajić, redovni profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, za članove: dr Jovanka Lević, dipl. inženjer tehnologije, direktor Naučnog instituta za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu i Biljana Tomić, dipl. pravnik, načelnik Odeljenja za pravne i opšte poslove ATS-a.

Takođe, na istoj sednici Vlade razrešen je dužnosti Upravni odbor ATS kome je istekao mandat i imenovan je novi Upravni odbor ATS-a. U novi Upravni odbor ATS imenovani su  - predsednik mr Snježana Pupavac, dipl. inženjer poljoprivrede, direktor laboratorije EKO-LAB za upravljanje kvalitetom, Padinska Skela; dr Lazar Turubatović, naučni savetnik, Institut za higijenu i tehnologiju mesa Beograd; Zlatibor Savić, dipl. pravnik iz Kragujevca; Nenad Spasović, dipl. menadžer industrijskog menadžmenta, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i dr Bratislav Milošević, doktor veterinarske medicine, ATS. 

Upravni odbor ATS-a odlučuje o poslovanju, utvrđuje poslovnu politiku i prati njeno sprovođenje. Između ostalog, Upravni odbor donosi statut, Program rada sa finansijskim planom, usvaja finansijski izveštaj, kao i godišnji izveštaj o radu ATS-a, odlučuje o korišćenju sredstava u skladu sa zakonom, donosi odluku o visini troškova akreditacije, imenuje i razrešava predsednika i članove Saveta za akreditaciju i obavlja i druge poslove utvrđene zakonom i osnivačkim aktom i statutom ATS-a.