Законодавне новине

Објављен Правилник о условима за обављање послова оверавања мерила, начину овлашћивања и вођењу регистра овлашћених тела

У „Службеном гласнику Републике Србије”, број 2/17 од 13. јануара 2017. године објављен је Правилник о условима за обављање послова оверавања мерила, начину овлашћивања и вођењу регистра овлашћених тела

Правилник о условима за обављање послова оверавања мерила,  начину овлашћивања и вођењу регистра овлашћених тела је објављен у „Службеном гласнику РС”, број 2/17 од 13. јануара 2017. године. Овај правилник ступа на снагу 21. јануара 2017. године.

Правилником о условима за обављање послова оверавања мерила, начину овлашћивања и вођењу регистра овлашћених тела прописују се услови које привредни субјект треба да испуњава за обављање послова оверавања мерила, начин испуњавања тих услова, начин овлашћивања, вођење регистра овлашћених тела, као и друга питања везана за рад овлашћених тела.

Даном ступања на снагу овог правилника престају да важе Правилник о условима за обављање послова оверавања мерила („Службени гласник РСˮ, бр. 89/10 и 56/12) и Правилник о начину овлашћивања привредних субјеката и других правних лица за обављање послова оверавања мерила и о вођењу регистра овлашћених тела („Службени гласник РСˮ, број 89/10).