Догађања

Одржани Округли столови у области стандардизације

У оквиру пројекта ИПА 2017 - Подршка безбеднијим производима, током октобра 2022. године, одржано је шест округлих столови у области стандардизације на тему: "Изазови у примени техничких прописа и како стандарди могу да олакшају одрживо пословање“

У оквиру пројекта ИПА 2017 - Подршка безбеднијим производима, у шест Регионалних  привредних комора током октобра 2022. године организовани су округли столови у области стандардизације (Суботица, Нови Сад,  Крагујевац, Ваљево, Зајечар и Ниш).

На округлим столовима је било речи о кључним изазовима у примени техничких прописа у пракси – тумачењу прописа, припреми документације, спровођењу оцењивања усаглашености, означавању производа, значају примене српских стандарда, о дилемама које произвођачиимају  приликом стављања производа на тржиште, као и о важности примене стандарда у циљу унапређења пословања. 

Поред представника локалних привредних субјеката, догађајима су присуствовали и представници Министарства привреде, Привредне коморе Србије и Института за стандардизацију Србије.