Догађања

Витас на отварању манифестације „Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност“ на Копаонику

Помоћник министра привреде Никола Витас обратио се присутнима на отварању манифестације ,,Систем квалитета услов за успешно пословање и конкурентност“ на Копаонику и поздравио присутне у име Министарства привреде и министра Радета Басте.

Витас је истакао да Министарство привреде улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду. 

„Министарство привреде преузело је све релевантне техничке прописе ЕУ из своје надлежности, а  стварањем одговарајућег привредног амбијента обезбеђујемо предуслове за несметан пласман српских производа на јединствено тржиште ЕУ, односно подизање нивоа конкурентности српске привреде и развоја укупне климе за унапређење квалитета у нашој земљи“, поручио је Витас.

Истакао је и да је посебно поносан на оснивање Савета за квалитет као стручног саветодавног тела који за циљ има развој у области инфраструктуре квалитета.

„Савет за квалитет ће и у наредном периоду пратити и анализирати спровођење активности у области инфраструктуре квалитета, давати мишљења и препоруке, разматрати питања од значаја за развој и унапређење инфраструктуре квалитета у Републици Србији”, закључио је Витас.

(Преузето са: https://privreda.gov.rs/aktuelno/vesti-i-saopstenja/vitas-na-otvaranju-manifestacije-sistem-kvaliteta-uslov-za-uspesno-poslovanje-i-konkurentnost-na)