Догађања

Сигурно тржиште, безбедни грађани и борба против сиве економије

„Министарство привреде подржало је кампању Националне организације потрошача Србије, јер циљеви су нам исти – сигурно тржиште, безбедност грађана и борба против сиве економије“ рекао је помоћник министра Јован Петровић на конференцији за новинаре поводом почетка кампање ове организације „Чувај се мачке у џаку – купуј легално“.

Помоћник је подсетио да је и само Министарство привреде недавно покренуло кампању „Безбедност нема цену“ чији је основни циљ подизање свести грађана да бирају електричне производе који су направљени у складу са најновијим стандардима, тестирани од стране акредитованих лабораторија и као потврду свега тога на себи имају ознаку Српског знака усаглашености. „С друге стране желимо да допремо и привреде, како би сви били свесни да једино технички усаглашени и безбедни производи могу да се нађу како на домаћем, тако и на захтевним страним тржиштима“ истакао је Петровић.

Петровић је нагаласио да све што се ради омогућава да се на тржиште стављају безбедни производи и штити животна средина, јер се у коначном мисли на потрошаче и њихову безбедност.

Национална организација потрошача Србије (НОПС) најавила је данас да покреће кампању „Чувај се мачке у џаку – купуј легално“ чији је циљ да едукује потрошаче о последицама куповине нелегалних производа и могућностима заштите права потрошача приликом тих куповина.

 (вест преузета са http://www.privreda.gov.rs/drzava-i-nozps-su-na-istom-zadatku-sigurno-trziste-bezbedni-gradjani-i-borba-protiv-sive-ekonomije/)