Догађања

Додељене награде „Оскар квалитета 2017“

Фондација за културу квалитета и изврсност је у сарадњи са ПКС доделила националне награде пословне изврсности "Оскар квалитета 2017". Награде су додељене поводом обележавања Светског дана квалитета и европске недеље квалитета и уз подршку Министарства привреде.

Отварајући скуп, директор Сектора индустрије ПКС Мирослав Лутовац је рекао да је Привредна комора Србије врло активан учесник у свим дешавањима која се тичу промоције квалитета и пословне изврсности.

Помоћник министра привреде Александар Старчевић је рекао да манифестација има пуну подршку Министарства привреде и да је и ове године Форум квалитета место за размену искустава и праксе најуспешнијих привредника.

"Ово је прилика да се сазнају најновнији трендови у развоју регулативе, стандарда и техника за њихову примену. Форум препознаје и награђује оне који су разумели значај техничких прописа и модерних управљачких стандарда и у свом пословању постигли најбоље резултате”, рекао је помоћник министра привреде. Старчевић је нагласио да су подстицаји јако важни за развој привреде али да се без регулативе и стандарда не може омогућити безбедност потрошача и повећати квалитет производа и конурентност: "Овај Форум је наставио добру традицију креирања пословног окружења коме тежимо", изјавио је.

Председник Стручног савета Фондације за културу квалитета и изврсност Милош Јелић је рекао да сви можемо да будемо поносни што је Оскар квалитета за сада једина национална награда за квалитет односно пословну изврсност која се додељује у нашем региону  односно земљама Западног Балкана.

Награда је додељена организацијама које су на спроведеном такмичењу за ову годину постигле врхунске резултате на плану унапређења и развоја квалитета и пословне изврсности у Србији. Ове године за пословну изузетност и квалитет награђени су Нафтна индустрија Србије, Научни Институт за ветеринарство "Нови Сад", ЈП "Путеви Србије", Институт за плућне болести Војводине из Сремске Каменице за области – партнерство и ресурси, процеси, производи и услуге, као и Институт за стандардизацију Србије, за области партнерство и ресурси, процеси, производи и услуге.

Вест прузета са http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=23726