Догађања

Одржан први састанак Посебне радне грпе за израду Предлога правилника о безбедности дечијих игралишта

Министарство привреде одржало је први састанак Посебне радне групе за израду Предлога правилника о безбедности дечијих игралишта, у среду 20. децембра 2017. године у просторијама Привредне коморе Србије.

На састанку су присуствовали представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Привредне коморе Србије, Акредитационог тела Србије, Србијашуме, ЈКП Зеленило Београд, Југоинспект Нови Сад, као и бројни представници удружења, произвођача, увозника и заступника у области безбедности деце и дечијих игралишта.

Састанак је отворио в. д. помоћника министра Александар Старчевић који је поздравио све присутне, захвалио се на доласку и истакао важност израде овог правилника, како због учесталих повреда деце и адолесцената, тако и потребе да се ова област уреди на јаснији и прецизнији начин. Након њега председник Посебне радне групе Зоран Бакић је одржао презентацију, објаснио због чега је потребно да се уреди ова област наводећи бројне примере проблема који чине игралиште небезбедно за коришћење, указавши на тренутно стање дечијих играчишта у Србији и на неразумевање и погрешно тумачење одредби Закона о општој безбедности производа и захтева одговарајућих стандарда.

На крају састанка одржана је конструктивна дискусија са члановима Посебне радне групе и представљен је план рада за наредни период.