Догађања

Projekat IPA 2017: EU for Serbia - Support for safer products (Подршка безбеднијим производима)

У оквиру пројекта ИПА 2017 - Подршка безбеднијим производима, у просторијама Сектора за квалитет и безбедност производа, 18. марта 2021. године, путем видео линка, одржан је Четврти састанак Комитета за управљање Пројектом, на којем је разматран Тромесечни извештај о раду и планиране даље активности.

У оквиру пројекта ИПА 2017 - Подршка безбеднијим производима, у просторијама Сектора за квалитет и безбедност производа, 18. марта 2021. године, путем видео линка, одржан је Четврти састанак Комитета за управљање Пројектом.

На састанку су представљене активности које се, у оквиру пројекта спроводе у циљу подршке хармонизацији одређених области у оквиру ПГ1 ( градјевински производи, пиротехничка средства и експлозиви за цивилну употребу, лична заштитна опрема и моторна возила),  као и активности које се спроводе у циљу јачања капацитета и подршке органима тржишног надзора. Такође, разматран је Тромесечни извештај о раду и разговарано је о даљим плановима и активностима. 

Састанку су, поред представника Министарства привреде, присуствовали и представници МТТТ, МГСИ, МУП, ИСС, АТС, ДМДМ, МЕИ,  Делегације ЕУ и Конзорцијума који чине: Instututo Calidad, LNE i AECOM.