Актуелности

Одржана заједничка седница групације акредитованих тела за оцењивање усаглашености

У Привредној комори Србије 11. марта 2024. године одржана је заједничка седница групације акредитованих контролних и сертификационих тела

У Привредној комори Србије одржана је заједничка сендица представника Министарства привреде, представника Акредитационог тела Србије и три групације акредитованих тела за оцењивање усаглашености: Групације акредитованих контролних и сертификационих тела, акредитованих лабораторија за испитивање хране и хране за животиње и метрологије.

В.д. помоћника министра Никола Витас упознао је присутне са досадашњим активностима у оквиру Преговарачке групе-1, као и о значајним планираним активностима Министарства привреде у наредном периоду.

Директор Акредитационог тела Србије представио је Стратешки план АТС за период 2024.-2026. године и на тај начин  информисао присутне о будућим активностима АТС, након чега је уследила конструктивна дискусија са представницима групација акредитованих тела где су се  разматрали текући проблеми у овој области и анализирали предлози за  боље функционисање система.