Актуелности

Уручене награде ''Оскар квалитета'' за 2013. годину

Уз подршку Министарства привреде Фондација за културу квалитета и изврсност – FQCE и часопис «Квалитет и изврсност» у сарадњи са Привредном комором Србије организовали су – 12 и 13. новембра 2013. године стручни скуп и манифестацију посвећену Светском дану квалитета и Европској недељи квалитета – ФОРУМ КВАЛИТЕТА И ПОСЛОВНЕ ИЗВРСНОСТИ 2013.

У оквиру ове манифестације 14. новембра у Привредној комори Србије, уручене су награде за изузетне резултате постигнуте у унапређењу и развоју квалитета и пословне изврсности – „Оскар квалитета“. Награде је уручила госпођа Јелена Поповић помоћник министра привреде задужена за инфраструктуру квалитета.

Награда „Оскар квалитета 2013.“ ове године додељена је 19 пут најбољим фирама у приватном и јавном сектору које су показале да је могуће одрживо пословање применом система квалитета, и поштовањем захтева тржишта, запослених и друштвене заједнице изјавила је потпреседница ПКС Видосава Џагић, истичући да то доприноси повећању конкурентности и одрживом развоју.

„Оскар квалитета“ ове године додељен је у четири категорије - велике организације, мала и средња предузећа, јавни сектор и фирме ван територије Србије. Апсолутни победник у категорији великих организација је „Нафтна индустрија Србије“ а у категорији малих и средњих предузећа титула апсолутног победника припала је „Институту за хигијену и технологију меса“ из Београда. У јавном сектору апсолутни победник је „Дирекција за мере и драгоцене метале“ а међу организацијама ван Србије „БХ Телеком“ из Сарајева.

Више информација о овом догађају и осталим добитницима награда за поједине критеријуме изврсности могу се наћи на сајту Фондације за културу квалитета и изврсност.

Госпођа Поповић је честитала награђеним организавцијама  нагласивши да компаније које учествују у такмичењу за ово вредно признање кроз преиспитивање пословања у односу на кључне критеријуме награде ОСКАР КВАЛИТЕТА добијају веома добар алат за процену својих кључних перформанси у односу на захтеве тржишта, купце, партнере, запослене и друштво у целини, како би јасније могле сагледати могућности будућег развоја.

Госпођа Поповић је уручујући награде за пословну изврсност изнела и очекивања да ће национална награда за пословну изврсност представљати снажан мотивациони фактор свим привредницима да раде на унапређењу свог пословања чиме ће допринети развоју укупне климе за унапређење квалитета у нашој земљи.