Актуелности

Размена искустава у Региону

Представници Сектора за инфраструктуру квалитета и безбедност производа на тржишту учествовали на радионици „Предности ефективне и ефикасне националне инфраструктуре квалитета“ у БиХ.

Јелена Поповић, помоћник министра привреде и Миодраг Дуганџија, начелник одељења у Сектору за инфраструктуру квалитета и безбедност производа на тржишту, на позив Министарства спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине (МВТЕО), учествовали су на радионици „Предности ефективне и ефикасне националне инфраструктуре квалитета“.

Овај скуп је одржан 25. јуна 2015. године на Влашићу, уз подршку Немачког института за метрологију (ПТБ) и окупио је високе представнике јавног и приватног сектора на државном и ентитетском нивоу. Немачки институт за метрологиују пружа техничку помоћ надлежном министарству БиХ и Институту за мјеритељство БиХ која је усмерена на јачање капацитета у области инфраструктуре квалитета и припрему Стратегије даљег развоја ове области.   

Јелена Поповић и Миодраг Дуганџија су пренели искуства Републике Србије на припреми Стратегије унапређења инфраструктуре квалитета у Републици Србији за период 2015-2020, која је такође припремљена уз подршку немачких експерата iz GIZ (Немачке организације за техничку сарадњу) и ПТБ (Немачког института за метрологију).

Презентацију о искуствима на припреми Стратегије можете преузети овде.