Događanja

Održani Okrugli stolovi u oblasti standardizacije

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, tokom oktobra 2022. godine, održano je šest okruglih stolovi u oblasti standardizacije na temu: "Izazovi u primeni tehničkih propisa i kako standardi mogu da olakšaju održivo poslovanje“

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, u šest Regionalnih  privrednih komora tokom oktobra 2022. godine organizovani su okrugli stolovi u oblasti standardizacije (Subotica, Novi Sad,  Kragujevac, Valjevo, Zaječar i Niš).

Na okruglim stolovima je bilo reči o ključnim izazovima u primeni tehničkih propisa u praksi – tumačenju propisa, pripremi dokumentacije, sprovođenju ocenjivanja usaglašenosti, označavanju proizvoda, značaju primene srpskih standarda, o dilemama koje proizvođačiimaju  prilikom stavljanja proizvoda na tržište, kao i o važnosti primene standarda u cilju unapređenja poslovanja. 

Pored predstavnika lokalnih privrednih subjekata, događajima su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i Instituta za standardizaciju Srbije.