Događanja

Otvoren forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti u Privrednoj komori Srbije

Jelena Popović, pomoćnik ministra privrede za infrastrukturu kvliteta otvorila Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti u Privrednoj komori Srbije

Povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i evropske nedelje kvaliteta gospođa Jelena Popović,  pomoćnik ministra privrede, otvorila  je u Privrednoj komori Srbije tradicionalnu manifestaciju koju već više od dve decenije organizuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost i časopis „Kvalitet i izvrsnost“ pod nazivom FORUM KVALITETA i Poslovne izvrsnosti. Manifestacija  se ove godine održava od  12-14 novembra  i u okviru nje se na Svetski dan kvaliteta (14. novmbra) dodeljuju posebne nagrade za poslovnu izvrsnost „OSKAR KVALITETA“ i plakete za pojedine elemente poslovne izvrsnosti najuspešnijim privrednicima koji su ispunili složene kriterijume nagrade.

Gospođa Popović  je u svom izlaganju posebno naglasila značaj ove manifrestacija za razmenu iskustava i aktuelnih informacija o unapređenju kvaliteta i bezbedbnosti proizvoda i njihovom uticaju na konkurentnost privrede i nastup domaćih proizvođača na evropskom i međunarodnom tržištu. Takođe je dala kraći pregled aktuelnih informacija o radu o aktivnostima Sektora za infrastrukturu kvaliteta Ministarstva privrede, i posebno  naglasila  vodeću ulogu Sektora u pregovorima sa EU u oblasti slobodnog protoka roba. U toku izlaganja posebno je istakla  značaj i ulogu nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA, koja je zasovana na modelu Evropske nagrade za kvalitet, za afirmaciju izvrsnosti u poslovanju uz uvažavanje interesa i složenih zahteva tržišta, potrošača, proizvođača i društva.

Ovakve manifestacije, po rečima gospođe Popović utiču pozitivo na jačanje svesti o značaju kvaliteta za poslovni uspeh privrednih subjekata i konkurentnost privrede u celini.