Događanja

Peta balkanska konferencija o standardizaciji

U Beogradu je 14. juna 2016. otvorena Peta balkanska konferencija o standardizaciji na temu "Održivost nacionalnih tela za standardizaciju"

U Beogradu je 14. juna 2016. otvorena Peta balkanska konferencija o standardizaciji na temu "Održivost nacionalnih tela za standardizaciju", na kojoj učestvuju predstavnici nacionalnih tela za standardizaciju jedanaest balkanskih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija, Turska, Hrvatska i Crna Gora. Pozdravljajući učesnike konferencije, v.d. pomoćnika ministra privrede, gospodin Jovan Petrović, istakao je da su Ministarstvo privrede i Institut za standardizaciju Srbije u poslednje dve godine uradili značajne reforme, kako u samoj organizaciji institucija, tako i u zakonskim i podzakonskim aktima u oblasti standardizacije i u ostalim oblastima infrastrukture kvaliteta.

Poželevši dobrodošlicu učesnicima i zvanično proglašavajući konferenciju otvorenom, v.d. direktora Instituta za standardizaciju Srbije, gospođa Tatjana Bojanić, uručila je zahvalnicu gospodinu Ljupču Davčevu, generalnom direktoru Instituta za standardizaciju Republike Makedonije, koji je osmislio i organizovao Prvu balkansku konferenciju o standardizaciji u Ohridu. Prisutne učesnike je pozdravila i gospođa Dejana Milinković, predsednica Skupštine ISS-a, koja je tom prilikom održala prezentaciju o saradnji između nacionalnih tela za standardizaciju i organa uprave, a prvi okrugli sto na ovu temu vodio je mr Ivan Krstić, specijalni savetnik direktora ISS-a.

 

Vest preuzeta sa http://www.iss.rs/rs/news/news_210.html