Događanja

SEMINAR „POVEĆANjE SVESTI O EVROPSKOJ POLITICI STANDARDIZACIJE“

U periodu od 4. do 6. jula 2016. godine u organizaciji Ministarstva privrede (MP), Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i TAIEX programa podrške Evropske unije održan je trodnevni seminar na temu „Povećanje svesti o evropskoj politici standardizacije“, kao podrška razvoju nacionalne standardizacije.

Seminar je za cilj imao podizanje svesti zainteresovanih strana, a naročito malih i srednjih preduzeća, o značaju korišćenja standarda u poslovanju kao i o mogućnostima i pogodnostima koje pruža aktivnije učešće malih i srednjih preduzeća u aktivnostima nacionalne standardizacije.

Seminaru su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede, Instituta za standardizaciju Srbije kao i predstavnici malih i srednjih preduzeća članovi Privredne komore Srbije (PKS).

Prezentacije su održali: g-din Javier Lopez-Quiles (AENOR), ekspert u oblasti građevinske industrije, koji je svojim savetima i praktičnim primerima predstavio primere dobre prakse kako povećati i dodatno uključiti predstavnike malih i srednjih preduzeća u nacionalnu standardizaciju, kako im obezbediti potrebne informacije o standardima, odnosno koje koristi mala i srednja preduzeća imaju od standardizacije, predstavnica ISS, g-đa Violeta Nešković Popović je učesnicima radionice predstavila trenutno stanje u ISS po navedenim pitanjima, dok je g-din Dušan Stokić, predstavnik PKS, govorio o značaju standarda i standardizacije za mala i srednja preduzeća kao i o pogodnostima i prednostima koje mogu ostvariti aktivnijim učešćem u radu Instituta.