Događanja

Obeležen „WORLD STANDARDS COOPERATION - ACADEMIC DAY 2019“

U organizaciji Fakulteta organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu, u petak 11. oktobra je obeležen „World Standards Cooperation - Academic Day 2019“ pod ovogodišnjim motom „Značaj međunarodnih standarda“.

Reč je o manifestaciji prepoznatoj od strane ključnih međunarodnih institucija u oblasti standardizacije (ISO, IEC i ITU), koja se tradicionalno organizuje svake godine, počev od 2010. godine.

Cilj ove manifestacije je unapređenje dijaloga između naučne javnosti i međunarodnih institucija nadležnih za oblast standardizacije, kako bi se povećala svest o značaju standardizacije, unapredila saradnja i pokrenule zajedničke inicijative u ovoj oblasti.

Ključna tema ovogodišnje manifestacije je značaj standarda za ekonomske i socijalne aspekte društva i aspekte  zaštite životne sredine.

Pored predstavnika ISO-Međunarodne organizacije za standardizaciju, IEC-Međunarodne komisije za elektrotehničku standardizaciju, ITU-Međunarodnog telekomunikacionog udruženja, WTO-Svetske trgovinske organizacije, nacionalnih tela za standardizaciju mnogih zemalja i dr., predstavnici Ministartva privrede, Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda, su učestvovali u ovoj manifestaciji, sa ciljem uspostavljanja kontakata i saradnje sa ključnim nacionalnim i međunarodnim partnerima i akademskim institucijama, kako bi zajedničkim inicijativama unapredili oblast standardizacije u Srbiji.