Aktuelnosti

Održana sednica Saveta za kvalitet

Druga sednica Saveta za kvalitet, kojom je predsedavao v.d. pomoćnika ministra privrede Nikola Vitas, održana je danas 3.oktobra 2023. godine u Palati Srbija u Beogradu. Sednicu je otvorio državni sekretar ministarstva privrede Boban Birmančević koji je poželeo srećan rad članovima.

Ovom prilikom predstavljene su aktivnosti i planovi Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda i institucija infrastukture kvaliteta. 
Usvojen je Izveštaj o radu za 2022. godinu i predstavljeni su mogući pravci rada Saveta za kvalitet Republike Srbije za naredni period.
Savet za kvalitet prati i analizira sprovođenje aktivnosti u oblasti infrastrukture kvaliteta, daje mišljenja i preporuke, razmatra pitanja od značaja za razvoj i unapređenje infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji. Takođe, svojim delovanjem doprinosi i podstiče najvažnije činioce u oblasti infrastrukture kvaliteta da rešavaju tekuće probleme i zadatke koji će osigurati kreiranje pogodnog okruženja za razvoj inovativnih aktivnosti, saradnju i koordinaciju sa resornim ministarstvima, kreiranje predloga i inicijativa, a sve u cilju unapređenja infrastrukture kvaliteta i stvaranja bolje poslovne klime. 
Sednici su prisustvovali članovi Saveta za kvalitet kao i predstavnici Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda.