Aktuelnosti

Održana „Nedelja kvaliteta 2024“

U Privrednoj komori Srbije održana je 33. po redu manifestacija –NEDELjA KVALITETA 2024.

 U periodu 6-7. mart 2024. godine, u Privrednoj komori Srbije održana je 33. po redu manifestacija –NEDELjA KVALITETA 2024. koja okuplja eksperte za sisteme menadžmenta i poslovnu izvrsnost iz Srbije i zemalja iz okruženja.

 Organizator ove tradicionalne manifestacije je Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE),u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije.

Nikola Vitas, v.d. pomoćnika ministra privrede otvarajući  manifestaciju pozdravio je prisutne i istakao da Ministarstvo privrede ulaže velike napore u pogledu stvaranja privrednog ambijenta pogodnog za integraciju u evropsku i svetsku privredu, usklađivanjem sa tehničkim zakonodavstvom EU i unapređenjem rada institucija infrastrukture kvaliteta.  Upoznao je prisutne sa aktivnostima Ministarstva i planovima za naredni period sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti EU integracija.  Takođe, prisutne je upoznao i sa  aktuelnim Programom podrške razvoju konkurentnosti, koji Ministarstvo privrede realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, a sve u cilju razvoja konkurentnosti, bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu, olakšavanja pristupa tržištu i povećanje konkurentnosti, prevashodno malih i srednjih preduzeća, a samim tim i privrede u celini. Na kraju, naglasio je da Ministarstvo privrede ulaže velike napore na polju stvaranja privrednog ambijenta pogodnog za integraciju u evropsku i svetsku privredu, unapređenjem rada institucija infrastrukture kvaliteta.