Aktuelnosti

Objavljen Pravilnik o uslovima i načinu davanja ovlašćenja privrednim subjektima i drugim pravnim licima za obavljanje poslova ispitivanja i žigosanja predmeta od dragocenih metala, kao i ispitivanja dragocenih metala i njihovih legura

Pravilnik o uslovima i načinu davanja ovlašćenja privrednim subjektima i drugim pravnim licima za obavljanje poslova ispitivanja i žigosanja predmeta od dragocenih metala, kao i ispitivanja dragocenih metala i njihovih legura („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 116/13) objavljen je 26. decembra 2013. godine, a na snagu je stupio 3. januara 2014. godine.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način davanja ovlašćenja privrednim subjektima i drugim pravnim licima za obavljanje poslova ispitivanja i žigosanja predmeta od dragocenih metala i ispitivanja dragocenih metala i njihovih legura, sastav komisije koja utvrđuje ispunjenost tih uslova, njen način rada i odlučivanja, vođenje registra ovlašćenih tela, sadržina i obrazac evidencije koju vodi ovlašćeno telo, način vođenja te evidencije, kao i druga pitanja od značaja za rad ovlašćenih tela.