Aktuelnosti

Održan seminar Simulacija bilateralnog skrininga Pregovaračkog poglavlja 1: Sloboda kretanja roba

U organiizaciji Kancelarije za evropske integracije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju – „GIZ“, Institutom za evropsku politiku iz Berlina i Sektorom za infrastrukturu kvaliteta Ministarstva privrede, 24-25. jula 2014. godine održana je radionica - Simulacija bilateralnog skrininga Pregovaračkog poglavlja 1:Sloboda kretanja roba.

Seminar je deo projekta „Podrška procesu evropskih integracija u Srbiji“, čiji cilj je jačanje koordinacionih i strateških kapaciteta za potrebe pripreme i sprovođenja pristupnih pregovora sa EU.

Osnovni cilj seminara „Simulacija bilateralnog skrininga Pregovaračkog poglavlja 1: Sloboda kretanja roba“ je unapređenje veštine prezentovanja za potrebe bilateralnog skrininga.

Seminar je bio interaktivnog karaktera i podrazumevao je izlaganje unapred pripremljenih prezentacija, uz komentare i preporuke u vezi sa sadržajem, formom i načinom izlaganja, koje su dali stručnjaci iz Republike Hrvatske koji su učestvovali u procesu pregovora tokom pristupanja te zemlje Evropskoj uniji.