Aktuelnosti

Objavljen Pravilnik o merilima brzine vozila u saobraćaju

U „Službenom glasniku RS”, broj 119/14 od 31. oktobra 2014. godine objavljen je Pravilnik o merilima brzine vozila u saobraćaju. Pravilnik se primenjuje na merila brzine vozila u drumskom saobraćaju koja se koriste u funkciji kontrole i bezbednosti saobraćaja.

 Ovim pravilnikom se propisuju zahtevi za merila brzine vozila u saobraćaju, način utvrđivanja ispunjenosti tih zahteva, označavanje merila brzine vozila u saobraćaju, tehnička dokumentacija, način ispitivanja tipa merila brzine vozila u saobraćaju, metode merenja, kao i način i uslovi overavanja merila brzine vozila u saobraćaju.

Pravilnik se primenjuje na merila brzine vozila u drumskom saobraćaju koja se koriste u funkciji kontrole i bezbednosti saobraćaja.

Ovaj pravilnik stupa na snagu 8. novembra 2014. godine, a odredbe pododeljaka 4.2. i 4.4. Priloga 3 ovog pravilnika važe do 1. januara 2016. godine.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o metrološkim zahtevima za merila brzine vozila u saobraćaju („Službeni glasnik RS”, broj 72/13).

 

Tekst Pravilnika