Aktuelnosti

Obaveštenje u vezi sa uvozom proizvoda obuhvaćenih tehničkim propisima iz nadležnosti Ministarstva privrede

Stupila je na snagu Odluka o određivanju robe za čiji je uvoz, izvoz, odnosno tranzit propisano pribavljanje određenih isprava

Obaveštavaju se sve zainteresovane strane da je 11. aprila 2015. godine stupila na snagu inovirana Odluka o određivanju robe za čiji je uvoz, izvoz, odnosno tranzit propisano pribavljanje određenih isprava („Službeni glasnik RS“, broj 32/15) čiji Prilog 5A više ne sadrži tarifne oznake i naimenovanja za proizvode obuhvaćene tehničkim propisima iz nadležnosti Ministarstva privrede (tj. u oblastima mašina, niskonaponske električne opreme i elektromagnetske kompatibilnosti i dr). Od dana stupanja na snagu ove odluke, prilikom uvoza pomenutih proizvoda, odnosno proizvoda koji se više ne nalaze na listi Priloga 5A, nije propisana obaveza pribavljanja isprava o usaglašenosti niti akta nadležnog organa u skladu sa tehničkim propisima iz nadležnosti Ministarstva privrede.

Napominjemo da stupanje na snagu navedene odluke ni na koji način ne utiče na obavezu isporučilaca proizvoda obuhvaćenih tehničkim propisima iz nadležnosti Ministarstva privrede da prilikom stavljanja tih proizvoda na tržište Republike Srbije obezbede propisanu ispravu o usaglašenosti.

Dopis Ministarstva privrede Upravi carina