Aktuelnosti

Razmena iskustava u Regionu

Predstavnici Sektora za infrastrukturu kvaliteta i bezbednost proizvoda na tržištu učestvovali na radionici „Prednosti efektivne i efikasne nacionalne infrastrukture kvaliteta“ u BiH.

Jelena Popović, pomoćnik ministra privrede i Miodrag Dugandžija, načelnik odeljenja u Sektoru za infrastrukturu kvaliteta i bezbednost proizvoda na tržištu, na poziv Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (MVTEO), učestvovali su na radionici „Prednosti efektivne i efikasne nacionalne infrastrukture kvaliteta“.

Ovaj skup je održan 25. juna 2015. godine na Vlašiću, uz podršku Nemačkog instituta za metrologiju (PTB) i okupio je visoke predstavnike javnog i privatnog sektora na državnom i entitetskom nivou. Nemački institut za metrologiuju pruža tehničku pomoć nadležnom ministarstvu BiH i Institutu za mjeriteljstvo BiH koja je usmerena na jačanje kapaciteta u oblasti infrastrukture kvaliteta i pripremu Strategije daljeg razvoja ove oblasti.   

Jelena Popović i Miodrag Dugandžija su preneli iskustva Republike Srbije na pripremi Strategije unapređenja infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji za period 2015-2020, koja je takođe pripremljena uz podršku nemačkih eksperata iz GIZ (Nemačke organizacije za tehničku saradnju) i PTB (Nemačkog instituta za metrologiju).

Prezentaciju o iskustvima na pripremi Strategije možete preuzeti ovde.