Aktuelnosti

PROIZVOD INFO - Uspostavljanje Jedinstvenog digitalnog servisa u vezi sa tehničkim propisima (ERP 2020-2022)

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. januara 2020. godine usvojila Program ekonomskih reformi (ERP) za period od 2020. do 2022. godine.

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. januara 2020. godine usvojila Program ekonomskih reformi (ERP) za period od 2020. do 2022. godine. Reč je o strateškom dokumentu koji definiše prioritetne strukturne reforme sa ciljem otklanjanja prepreka privrednom rastu i razvoju, kao i povećanju konkurentnosti nacionalne ekonomije.

Ministarstvo privrede, u oblasti kvaliteta i bezbednosti proizvoda, sprovodi Strukturnu reformu 17. „Proizvod Info - Uspostavljanje Jedinstvenog digitalnog servisa u vezi sa tehničkim propisima“. Cilj reforme je umrežavanje baza podataka relevantnih institucija i uspostavljanje digitalnih servisa u vezi sa: tehničkim zahtevima za sve grupe industrijskih proizvoda i merila, standardima, aktivnostima ocenjivanja usaglašenosti, akreditacije i aktivnostima u oblasti metrologije, kako bi podaci bili tačni, ažurni i dostupni zainteresovanim stranama (privredni subjekti, inspekcijski i dr. organi, institutii dr).

Partneri Miistarstvu privrede u realizaciji reforme su: Institut za standardizaciju Srbije, Direkcija za mere i dragocene metale i Akreditaciono telo Srbije.