Aktuelnosti

ISS na čelu radne grupe međunarodnog tehničkog komiteta

Institut za standardizaciju Srbije dobio je priliku za predsedavanje sekretarijatom radne grupe koju je do sada vodio AFNOR, francusko nacionalno telo za standardizaciju.

Zahvaljujući aktivnom učešću predstavnika Instituta za standardizaciju Srbije u međunarodnim tehničkim komitetima ISO/TC 292, kao i ISO/TC 262 i inicijativi dr Zorana Kekovića, predsednika nacionalne komisije za standarde KS A292, Institut je dobio priliku za predsedavanje sekretarijatom združene radne grupe za menadžment rizikom koju je do sada vodio AFNOR, francusko nacionalno telo za standardizaciju.

Lead Standards Development Manager ISO/TC 262, Nele Zgavc iz nacionalne organizacije za standardizaciju Velike Britanije, BSI, nakon razmatranja kompetencija, donela je odluku o imenovanju mr Mirjane Mirković-Đorđević za novog sekretara međunarodne združene radne grupe ISO/TC 262/JWG 01 "Joint ISO/TC 262 - ISO/TC 292 WG, Managing emerging risk".

Zvanična tranzicija biće objavljena krajem oktobra ove godine, nakon primopredaje dužnosti od AFNOR-a. Upravljanje sekretarijatom međunarodne radne grupe za Institu predstavlja veliki uspeh i značajnu dužnost, koja će, kao i sve dosadašnje međunarodne obaveze, biti obavljana stručno i odgovorno.